فرهنگ مقاومت و مقاومت فرهنگی
فرهنگ مقاومت و مقاومت فرهنگی
قوام و استحکام هر موجودی ، راز بقا و سبب ماندگاری آن است. عاملی که ملّت های ضعیف را در برابر دولت های گرگ سیرت ، بر سر پا نگه می دارد، صبرو مقاومت است . هر ملّتی ، برای اثر گذاری بیش تر و ثبات دایمی، نیازمند آن است تا مقاومت خود را به فرهنگ عمومی تبدیل کند. هر موضوعی تا وقتی زمینه ی فرهنگی پیدا نکند، نمی تواند بقا و ماندگاری خویش را تضمین نماید. حزب الله لبنان و ساکنان اصلی فلسطین از زمانی که مقاومت را در ظرف فرهنگ، نهادینه کردند، هویّت یافتند و دشمن را لحظه به لحظه به عقب راندند. فرهنگ مقاومت ، ابعاد گوناگونی پیدا می کند، نظیر اقتصاد مقاومتی که در سال جاری با اشاره ی رهبری معظّم انقلاب مورد توجّه جدّی ملّت و مسؤولان قرار گرفته است. برای رسیدن به حدّ مطلوب اقتصاد مقاومتی، باید فرهنگ سازی کرد و مقاومت فرهنگی بهترین و اصیل ترین پشتوانه ی اقتصاد مقاومتی است. در تعریف مقاومت فرهنگی آمده است: " عبارت است از پاسداری آگاهانه و منطقی از فرهنگ خودی و برخورد هوشیارانه و هوشمندانه با فرهنگ بیگانه"( راما چاندران، آموزش سلامت و تغییر رفتار ، ص 19).در طول دوسه قرن گذشته ، دشمنان ملّت ایران تمامی مصادیق فرهنگ خودی را در معرض هجمه ی بی رحمانه ی خود قرار داده اند. انقلاب اسلامی ، حرکتی خودجوش و مردمی بود که توانست در برابر این سیل بنیان کن ایستادگی کند. امروز نگرانی همه ی دلسوزان آن است که مبادا نسل امروز، نسبت به این حماسه ی بزرگ تاریخی بی تفاوت بماند، و اسطوره های جهاد و شهادت را به عرصه ی فراموشی بسپارد. مقاومت فرهنگی تنها پاد زهراین آفت احتمالی و سدّی استوار برای عارضه ی عافیت طلبی و سستی و کسالت فرهنگی است.
حال پرسش این است که چه راه و روش هایی برای ایجاد مقاومت فرهنگی وجود دارد؟
پاسخ این است که هرکس در هر جایگاهی که هست وظیفه شناس باشد تا حقّی ضایع و تباه نشود. وظیفه در قبال خود و حقوقی که به تن و روان او تعلق دارد. وظیفه در برابر دیگران و همنوعان، تا از زندگی با مردم لذّت ببرد . وظیفه در مقابل پروردگارعالم تا حقوق ربّانی که سبب سعادت دنیا و آخرت است، به دست فراموش سپرده نشود.بنابر این چنانچه هرکس در هر کسوتی که هست ، کار خود را درست انجام دهد، نظم و انضباط اجتماعی که ضامن مقاومت عمومی است برقرار می گردد .
دوم اینکه هرکس لازم است که به سلامت جسم و روان خود اهمیّت دهد. به ویژه نسبت به غذایی که می خورد توجّه کند، لذت یابی صرف را منتهای آمال خود نداند. امروز نظام استکباری به جد تصمیم دارد تا از طریق الگوهای نادرست غذایی، ملّت ها را به نابودی بکشاند. وقیحانه جار می زنند که جمعیت کره ی زمین زیاد است و باید شش میلیارد نفوس انسانی از هفت میلیارد جمعیت فعلی کره ی ارض نابود شوند و تنها اشرارقوم یهود مثل فراماسون ها و صهیونیست ها و اعوان و انصارشان باقی بمانند. جنایتی که امروز از طریق الگوهای غلط غذایی بر نوع بشر تحمیل می شود با هیچ نوع جنایت دیگری قابل مقایسه نیست. انواع سرطان ها و بیماری های نوظهور نتیجه ی عملکرد خائنانه ی آنان است.
سوم ورزش و تحرک فعاّل بدنی ، خود سهمی به سزا در ایجاد مقاومت فرهنگی دارد.
چهارم اقدام به ازدواج به موقع که سبب سلامت تن و روان است. همان طور که اقتصاد مقاومتی به ما می آموزد که در وضعیت اضطراری ، اسراف و تبذیر را رها کنیم و از حداقل امکانات، بهره برداری حداکثری داشته باشیم ؛ در مقاومت فرهنگی نیز باید بیاموزیم که ازدواج ساده وآسان و به موقع در حقیقت ایستادگی دربرابر دزدان اخلاق و ناموس است، در حال حاضر ازدواج کردن به امری سخت و دشوار و احیاناً غیر ممکن تبدیل شده است، دست کم احتمال دارد که از نظر ذهنی چنین تصوری داشته باشیم. شکستن این تابوی دشمن ساخته ، مجاهدت می خواهد؛ وچه نیرویی بانشاط تر و آماده تر از دانشجو که با بهره گیری از برهان های ترتّب و انّی، خط شکن این عرصه باشد. دوسپاهی را در نظربیاوریم که رو در روی هم صف آرایی کرده اند، و هرکدام از سربازها و طرفین می گوید : وقتی می جنگم که دیگری کار را شروع کند! بدیهی است که تا یک نفر پیدا نشود که کار آغاز کند، هیچ مبارزه ای آغاز نمی شود.در برهان ترتّب،می آموزیم که علّت العلل، آغازگر همه ی پدیده های این عالم است.
پنجم جهاد علمی و پرورش اندیشه و عقل و تعمیق شناخت و تقویت باورهای دینی است، نخستین و مهم ترین وظیفه ی یک دانشجو، تعهد و پای بندی به این خویشکاری است ، و همین موجب مقاومت فرهنگی می شود.
ششم کارآفرینی و ایجاد زمینه های کار و اشتغال و مبارزه ی جدّی با بی کاری است که مقاومت فرهنگی می آفریند.
هفتم اقامه ی نماز، پناه بردن به قرآن، و شناخت حلال و حرام الهی و تمسّک به ولایت که هم ادای حقّ الهی است، و هم ترویج معنویت و سالم سازی جامعه . و نتیجه ی آن مقاومت فرهنگی در برابر بیگانگان است.
هشتم تربیت سیاسی خود و دیگران و نیز رشد آموزش و پرورش و دانشگاه ها در همه ی ابعاد است ، همچنین تلاش و فعّالیّت فراگیر و جدّی تر خواصّ جامعه سبب مقاومت فرهنگی می شود.
نهم رشد مطبوعات و انتشارات و رسانه های بومی و اجرای همگانی امر به معروف و نهی از منکر، تحکیم بخش پایه های مقاومت فرهنگی است.
دهم غنی سازی اوقات فراغت جوانان و حضور دانشجویان در تشکّل های سالم دانشجویی نظیر بسیج ، تضمین کننده ی امنیت ملّی و سبب تجربه اندوزی نسل جوان برای ورود به عرصه های گوناگون اجتماعی است و به تعبیر رهبری گرانقدر انقلاب اسلامی" آینده متعلق به حزب اللهی هاست " و همین مقاومت فرهنگی را بیمه می کند و دشمنان را از هرگونه طمع و دست اندازی به این کشور ناامید می سازد. ایدون باد!